2012. március 19., hétfő



* „Egy másik orvoshoz siet megbeszélt időpontra?” Az idős úr így felelt: „Nem, a feleségemhez megyek az idősek otthonába, hogy együtt reggelizzünk”. A nővér a felesége állapotáról érdeklődött, és megtudta, hogy Alzheimer-kórban szenved. „Zokon fogja venni, ha nem ér oda idejében?” A férfi erre azt mondta, hogy a felesége már öt éve fel sem ismeri. A nővér csodálkozva kérdezte: „És ön mégis minden reggel meglátogatja, akkor is, ha ő nem is tudja, hogy kicsoda ön?” Az idős ember elmosolyodott, megveregette a nővérke kezét, és így felelt: „Ó, igen. Ő nem tudja, hogy én ki vagyok, de én tudom, hogy ő ki!” Szeretni jóban és rosszban azt jelenti, hogy elkötelezitek magatokat egymásnak az élet minden idejére és minden körülményére. Krisztus is így szeretett minket: „…szerette övéit… szerette őket mindvégig”. Ezért mondja ezt: „Új parancsolatot adok nektek, hogy szeressétek egymást: ahogyan én szerettelek titeket, ti is úgy szeressétek egymást!” (János 13:34).
*lehet hogy ha a ferjunrol,vagy feleseunkrol van szo akkor legtobb esetben a legkonnyebb szeretni(joban,rosszban)! Sot nem csak lehet,hanem biztos.
*De mi van azokkal a tobbi emberrel akikkel nem epp a legjobban mennek a "dolgaink"?? nekem,megvallom,hogy nagyon nehez tisztelni,szeretni,azokat akik keresztbe tesznek!ez szamomra irto nagy lecke amit tanit Isten.Hogy nem csak azokat szeressem akik csak simogatnak hanem azokat is akik epp az ellenkezojet fejezik ki.
*Sokszor azon gondolkodom hogy milyen jo lenne ha ezt a fejezet mar meg lenne tanulva(de annyi az egesz hogy ott van az a sok volna:)! De torekszem! Es te is torekedj arra,hogy szeresd akkor is ha nehez,mert tudom azt hogy ha minden lecket mar meg lenne tanulva...de ez az egy kimaradt akkor nincs mit keressek Isten orszagaba! s ezt en nem szeretnem,nem akarom !gondolom te sem!?